Blog

dec
19
Fabi’s hyrde-instinkt-test

tidspunkt: kl. 15:28
forfatter: Lone

Jeg er jo bagud med at få opdateret her på siden, men nu sker der lidt: Lørdag d. 11. november var Fabi og jeg på besøg hos Anne Egede Olsen ved Jægerspris. Jeg var desværre blevet syg om natten med opkast mm, men lidt panodiler fik mig på benene….Vi startede indendørs i stalden, da der var meget mudder udendørs og vejrudsigten truede med mere styrtregn – hvilket dog ikke blev til noget lige der. Først skulle vi mennesker flytte nogle får – der ikke var trænet på hunde – til en lille ‘fold’ på 1-2 kvadratmeter. Uden om den var der en lidt større ‘fold’, som hundene skulle slippes løs i. Her lærte jeg på den hårde måde, at man ikke forsøger at flytte får med hænderne, men kun med benene! De er så bom-stærke, at man ikke kan holde dem. Nu kan jeg så nyde synet af to ar på min højre hånd, som evigt minde om min ‘debut’ som fårehyrde….

Når fårene bevægede sig på deres kvadratmeter, så skulle Fabi nok få dem stoppet i løbet af nærmest ingen tid, men når de stod stille, så mistede han interessen for dem og ville hellere se nærmere på de andre får i ‘foldene’ lige ved siden af. Men når det er sagt, så er det muligvis fordi jeg mistede interessen…… hm hm Jeg kunne ikke helt se ideen med at ‘sige som en indianer’ for at skabe/øge Fabi’s interesse… Normalt er den slags meget, meget forbudt, idet Fabi let stresser op, så det var ikke sådan lige til…. ha ha Og det med at skulle stå på ganske få kvadratmeter har jeg vist ikke heller ikke helt tålmodighed til…. men vejret taget i betragtning var det meget lækkert at det foregik indendørs.

Fabi var temmelig skræmt af Anne, der er høj, har masser af selvtillid og endda stod med en rive…….. Det er typisk Fabi !!! Han skal et langt stykke ad vejen tages MED hårene og først når man har opbygget en masse tillid kan man være skrap, men så kan og skal man også….. Men det forhold kunne hun ikke nå at bygge op på et par timer.

Jeg synes, at det var 1000000000000000000 gange sjovere at være ude i den store fold…… I stalden havde hundene bare et normalt halsbånd på og ikke sele, som Fabi plejer at have. Det havde jeg liiiiige glemt at ændre på, da vi gik ud og desværre så trak Fabi så meget i halsbåndet at metalringen brød op og VUPTI – så havde Fabi jagtet fårene ned i det fjerneste hjørne…. han havde desværre ikke helt forstået det med at bringe dem op til os mennesker endnu…. Heldigvis var han til at kalde til mig igen – fårene stod jo stille (de stakler)….. Derefter bar jeg rundt på ham resten af tiden med mælkesyre i de små arme til følge….. Men det var rigtig sjovt at prøve at drive får – vi mennesker skulle jo også lære det og vi blev da meget bedre som tiden skred frem!!!

Det var godt nok ærgerligt at han slap fri i dne store fold for jeg havde rigtig dårlig samvittighed da jeg tog derfra……

Der var en Tervueren med på holdet og hold da helt op, hvor den var talentfuld !!!! Det var vildt imponerende.

Tilbage på arbejde har jeg talt med Birgit, der formidlede kontakten til fårehyrden og hun har sagt, at det er helt normalt, at hundene i starten mister interessen for fårene, når de står stille og at de ‘bløde’ af hundene bliver bange for Anne, så Fabi er ikke den eneste. Pyha ! Vi har lavet en løs aftale om, at jeg kommer med hende en gang og så prøver vi bare selv – og det i den store fold.

Comments are closed.

Kalender

december 2006
M Ti O To F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier