Blog

maj
22
Aidan’s første skoledag

tidspunkt: kl. 12:07
forfatter: webmaster

Så blev det søndag og tid for Aidan’s første skoledag kl. 9.00 !

Fabi var jo nærmest på vej til aflivning i går, men heldigvis havde hans bagben (ja – for hvis det var 3. ben eller bagkroppen det generelt var galt med, så var det vist ved at være tid til den sidste køretur…..) det meget bedre, hvis ikke helt tilbage til normalen for Fabi – i dag, så jeg fik lige travlt med at skulle ud at lufte Fabi inden skolegangen…. Det havde jeg ikke regnet med. Nå, men det klarede vi. Panikken opstod først kort inden afgang, da jeg skulle finde 10m sporlinen, som jeg var 100% sikker på lå i skabet på 2. hylde. Men, men men, da jeg stak hånden ind var der ingen line !!! Hvor pinligt ville det være som den eneste ‘erfarne’ hundeejer at komme til første træning uden den line vi var blevet bedt om at have med ! Det endte med at jeg endevendte huset’s hunde-gemmesteder på samme måde som indbrudstyve på TV tømmer skabe !!! Godt Lars var cyklet ind til København for at cykle med hans løbere i Københavns Marathon, så han ikke kunne se det!

Nå – men klokken blev så mange, at jeg var nødt til at opgive. Det næste jeg ikke kunne finde var Aidan’s sele og snor ! Den havde han da haft på, da vi kom hjem fra middag hos Bedstemor i går, men kors hvor tog det lang tid at finde den (lå i tasken, der endu ikke var blevet tømt…). Nu var jeg ved at være godt nedbrudt og vi var ikke engang kommet af sted. Lektie lært: Pak tasken dagen inden ! (Og kom lidt tidligere hjem, så der er tid til det….).

Da vi ankom til træningsstedet var der ikke andre 🙁 Det var lige godt pokkers for det var da lige det sidste jeg manglede. Havde jeg virkelig taget fejl af mødestedet ?? Jeg havde ikke sedlen med, så jeg kunne checke adressen, så jeg tænkte, at om ikke andet, så fik Aidan snust og tisset et nyt sted… Heldigvis gik der ikke mange minutter før den næste kursist dukkede op og så “PY HA” fra min side af !!!! Den hundeejer havde heller ikke 10m linie med, men et blåt reb hjemmefra.. Sikke nogle kursister!

Vi var blot 3 hunde – en berner sennen på 12 uger og en cocker spaniel på 5 måneder. De fik liiiige lov til at hilse på hinanden og i løbet af få sekunder havde Aidan fået sat gang i en gang hvalpe-leg.

Den sidste, der dukkede op var instruktøren. Hun sagde, at vi skulle gå ud på græsset og næste gang, måtte hundene ikke hilse på hinanden INDEN træningen, for deres opmærksomhed var liiiiigesom mere på leg end på træning. Tag den Lone !!!! Fy fy skamme dig.

Vi fik en træningsplan udleveret (rigtig god idé Pernille for vi kan ikke huske alt det vi skal, når først vi kommer hjem !!!!). Dagens lektion skulle omhandle:

    betingning på klikker
    spontankontakt
    ‘hest’ (hæ hæ Carina – læser du dette og husker hvad jeg lærte Elliot…???!!! 😆 )
    start på indlæring af dæk

PYHA – det var meget på 50 minutter !

Aidan var vist også liiiiiige lovlig optaget på at lege med de andre, så vi kom bagud fra start, men det lykkedes til sidst at få ham til at fange idéen med klikkeren og den såkaldte spontankontakt.

Indlæring af dæk var straks værre…. Den har vi også kæmpet med derhjemme uden større held. Pernille sagde, at med små hunde kunne det være en fordel at prøve på et bord, så op på nærmeste bord med Aidan. Den slags er han jo heldigvis ikke det mindste bange for. Meeen stadig ingen succes. Så kom Pernille, fik et par godbidder og fik ham ned i dæk. F…… også – hvad gør de instruktører ??? Nå – men til allersidst lykkedes det og det meste af Holte og omegn ved, at der var succes….. 😆

Dagens sidste øvelse var ‘hest’: Lær hunden at gå rundt om et ben og ind og stå eller sidde mellem benene på føreren. Pernille kaldte den også ‘garage’, idet hundene gerne skulle lære, at det var et trygt og godt sted at være, så det kan bruges, når man står og snakker på gaden, hvis der kommer en ‘stor, grim’ hund osv osv. Og jeg jublede indvendigt for det er da også alletiders start-opstilling til agility…. 😉

Så sluttede dagens lektion, og jeg spurgte om hundene så måtte lege? Det var på eget ansvar, sagde hun – og hvordan skulle det lige tolkes ?? Jeg har stadig ikke helt styr på, om det var pædagogisk forkert eller ej. Cocker’en og Aidan blev sluppet og så spænede Aidan rundt og rundt og så liiige ind under bordene og ud igen – alt sammen med en lettere frustreret cocker, der ikke kunne følge med det lille lyn. Jeg er spændt på, om Aidan får lært at dukke hovedet nu han vokser eller han får en gevaldig hovedpine en dag…… Men hvor var det sjovt at se Aidan lave Fabi’s yndlingsleg med at løbe efter – nu blot med Aidan i lederrollen 😉

De andre kørte hjemad, men vi blev lige lidt længere, så Aidan kunne få ‘løbet af’. Da han var træt fik han pruttet og tisset og så var det ind i bilen med os. Aidan drattede nærmest bevidstløs om i buret. Det var Aidan’s første rigtige ‘fri’ udenfor haven og den klarede han heldigvis rigtig fint! Han kommer spurtende i FULD fart, når jeg kalder på ham. Åh kære Gud (og alle andre, der kan have positiv indflydelse på dette) – lad det fortsætte sådan !!!! 😀

Efter en kop kaffe, en større oprydning for at slette sporene af mine ‘skabstømninger’ samt dette indlæg er det nu tid til at jeg tager mig en lille middagslur sammen med de 2 firbenede.

I aften skal vi på fransk visit hos Lars’ søster Gitte.

PS: Sporlinen blev fundet under oprydningen og lagt i træningstasken klar til næste weekend ! Den lå i en pose på den hylde, som jeg forventede…. Jeg havde ikke åbnet posen (havde jo så travlt…), men blot mærket udenpå og ikke ment, at den kunne være deri…… Ak ak ak.

Comments are closed.

Kalender

maj 2011
M T O T F L S
« apr   jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier