Blog

maj
6
Aidan har hyrdeinstinkt :-)

tidspunkt: kl. 20:15
forfatter: webmaster

Så oprandt dagen for sheltie-hyrdeinstinkt, som Tina Mette Jørgensen havde arrangeret. Solen skinnede og selv om det kun var 6 grader i morges, så var det helt klart en god start på dagen (kl. 06.00). Jeg havde ikke sovet meget – dels fordi det havde været så sjovt i Roskilde lørdag og dels fordi jeg var noget skrækslagen for, hvordan det ville gå. Tina er bare så sød og mente, at det skulle nok gå, men kender hun nu alligevel Aidan godt nok…??

Køreturen til Feddet var fantastisk smuk. Det var smukt med de nu spirende marker og udsprungne bøgetræer langs motorvejen, men det blev bare SÅ meget smukkere, da jeg forlod motorvejen og kørte mod Feddet. Dét alene kunne sagtens have reddet dagen.

Det lykkedes at finde frem til den rette mark med får – undervejs passerede jeg en kæmpe campingplads, som jeg bare tænkte, at dén må vi prøve en dag. Hvor lå den dog bare fantastisk.

Jeg nåede frem som den sidste – havde muligvis kørt for langsomt de sidste mange kilometer på smalle landeveje, mens jeg nød udsigten…

Fik Aidan ud og tisset af (os begge 🙂 ) og så startede vi med Tina’s hjemmebagte brød, der smagte SÅ godt.

Fårehyrden Erik fortalte, at han nogle år tidligere havde afholdt en tilsvarende dag for sheltier i Jylland og dér havde der været 50% hunde med instinkt, så hvis jeg var bekymret inden, så blev det ikke mindre…. Jeg havde længe tænkt, at jeg hellere måtte lade Aidan være sidste hund for, hvis han stressede fårene for meget, så ødelagde vi i det mindste ikke noget for de andre…. Men jeg havde ikke lige tænkt over, hvordan det ville være at sidde dér og kigge på de andre…. De 5 andre hunde havde alle fint instinkt og nu var der kun os tilbage…..

På vej til indhegningen fandt Aidan en kæmpe uldtot, som han rystede og rystede. Straks inde i folden tog han sig en smag af en fåre-høm høm, der lå lige indenfor og som jeg tror samtlige hunde smagte på. Således varmet op var Aidan klar til lammmekølle 🙂 Aidan løb i modsætning til de andre sheltier LIGE mod fårene i starten – dét var helt klart mere jagt end hyrdning, men han syntes hurtigt, at det var sjovt at løbe rundt ‘efter’ dem. Herligt. Aidan var klart højreorienteret – det var ikke meget han fik løbet venstre om i dag… Erik sagde, at det var ret normalt, at de havde en favoritside. Dén får de lov til at bruge i starten, indtil de er tilstrækkelig tændt på fårene.

Tina tog video af vore 2 sessioner, så når jeg senere på ugen forhåbentlig får tid til at redigere dem, skal der nok komme nogle klip her.

I anden session skulle vi blandt andet prøve at drive fårene dvs. gå langsomt frem med fårene. Dét som man kender fra hyrdehunde, man ser i TV. De går få skridt og lægger sig ned, går få skridt og lægger sig ned. Dén del var Aidan ikke rolig nok til i dag med mig som hyrde, men det gik bedre med Erik. Aidan skulle have en MEGET stærk hyrde for at få ham ned i gear. Som fårehund SKULLE han ned i gear for ellers ville fårene blive for stressede. Erik grinte og sagde, at Aidan var MEGET stærk (psykisk altså – dét ved jeg godt….), at det GODT NOK gik stærkt, at Aidan’s energi og kondition i hvert tilfælde ikke fejlede noget og med træning 3 gange om ugen i 1½ år skulle han nok kunne blive god. Der var i følge Erik absolut ikke tvivl om at han havde instinkt 🙂 JUBIIII

Så det var en næsten flyvende Grønært, der efter endnu en dejlig hundedag med masser af solskin, kørte hjemad.

Og inden sengetid skal vi BEGGE checkes for flåter for dem var der MANGE af……. 🙂

Jeg har ingen fotos af mig selv, men her kommer lige et af hhv. Tina og Sabine:

Comments are closed.

Kalender

maj 2012
M Ti O To F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategorier