Blog

mar
29
Aidan – lidt af en selvkontrols-stjerne :-)

tidspunkt: kl. 21:25
forfatter: webmaster

Ha ha – ja nok ikke lige en overskrift nogen, der kender Aidan, ville forvente – men som så ofte med Aidan, så er han supergod til det han kan… og så er der noget, det (stadig) kniber lidt med.

I dag Langfredag var vi tilmeldt et 4 timers kursus hos Tina Mette i ‘Selvkontrol’. Lars har vittigt spurgt, om jeg skulle have Aidan med…? Svaret var ‘ja’ for kurset var for Aidan 🙂

Da ‘Danmarks historiens værste vejarbejde’ (citat fra seneste nummer af Motor) er startet her i påsken mente jeg, at jeg måtte køre 2 timer før for at være sikker på at være fremme i god tid. Heldigvis var der ikke så mange biler på vejene kl 8 om morgenen en Langfredag, så vejindsnævringerne og 80/50 km/t var ikke noget problem. Der var endda fin tid til at køre ind på Karlslunde rasteplads for at fylde sprinklervæske på…. Det var yderst tiltrængt!!!

Vel ankommet kl 9.15, så jeg 2 biler holde foran hallen. Det var en ganske behagelig overraskelse at kunne komme ind i så god tid. Overraskelsen blev ikke mindre, da jeg så at det var Birthe og Kaare fra KAF, der var inde at træne. Kaare har Aidan’s kuldbror, Spotty 🙂 Jeg fik set, at Spotty er meget dygtig til slalom (respekt !) og ikke så dygtig til at løbe fremad. En – desværre – velkendt adfærd. Vi fik sludret lidt, men desværre ikke så meget, da de jo trænede og jeg skulle på kursus, men vi var da lige inde og hilse på i frokost-stuen 🙂 Rigtig hyggeligt.

Kurset startede med, at hundene frivilligt skulle bevæge sig ind i og blive i en hulahop-ring/ramme. Dét kunne Aidan ”lige til en guldmedalje” – så fint at jeg endda kunne løbe væk fra ham og imitere agility-starter mm. For ikke kun at belønne med godbidder fik han lov til på kommando at løbe frem til mig, men det var for meget for en af de andre kursister, der havde en meget nervøs hund, så det måtte vi stoppe med og nøjes med at træne hjemme.

Efter en pause skulle vi træne 2 og 2 og her fandt jeg sammen med en anden sheltie-ejer. Een hund var ‘på’ ad gangen og ejeren skulle belønne hunden for at blive i ringen selv om den anden person fristede med godbidder i en skål (gav god lyd 🙂 ). Aidan var igen en super-dreng, så Tina prøvede at sætte et agility-spring op 30 cm udenfor hans ramme. Min makker kastede endda ALLE godbidderne på gulvet mellem ramme og spring – og Aidan ikke så meget som tog notits af det. Han er bare super den dreng 🙂

Til den sidste øvelse skulle vi stå på 2 rækker – de ‘bedste’ i den ene ende af hallen. Dér placerede Tina så Aidan og jeg samt Mugge med Spicy lige på hver side af et agility-spring….!!! Lidt for sjov sagde jeg så: ”Nå, vil Tina så lige løbe agility med sin Mo-Jo?” Dét skulle vise sig at blive opfyldt!!

Først gik Tina rundt og ‘larmede’ lidt. No problem at all for lille Aidan. Næste gang kom hun med en dims, der rigtigt kunne larme… Den gav udfordringer… Så kom hun med Mo-Jo – og da han kom rigtigt tæt på, syntes Aidan ikke, at det var sjovt at skulle holde sig indenfor rammen. Da Tina så dækkede Mo-Jo af ca. 1 meter fra Aidan og lavede en helt rigtig agility-start med et par efterfølgende spring, SÅ blev det for meget for Aidan og han fløj ud af rammen – og det endda selv om jeg stod på linen…. Jeg skulle have stået med al vægten på snoren!!! Det lykkedes helt klart at finde Aidan’s grænse for, hvor langt han er kommet med sin selvkontrol 🙂 Vi skal stadig træne det herhjemme og jeg tror, at jeg fremover vil træne det med Fabi også for han trænger helt sikkert til noget selvkontrol 🙂

Super dag. Kørte hjem i snevejr !! Sikken et forår.

Og resten af eftermiddag og aften så Aidan således ud: Aidan_efter_selvkontrolskursus

 

Comments are closed.

Kalender

marts 2013
M T O T F L S
« feb   apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier